Marketing
Word succesvoller en zorg voor concurrentievoordeel

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Word succesvoller en zorg voor concurrentievoordeel

Huibert Bijland 15 mei 2024 2 minuten

Om te floreren in de markt, is het cruciaal voor bedrijven om zich te differentiëren. Het verkrijgen van een concurrentievoordeel is van vitaal belang om dit te bereiken. Bedrijven die duidelijk laten zien dat ze een strategie hanteren en weloverwogen keuzes maken, blijken succesvoller te zijn dan hun tegenhangers die dit nalaten.

Hoe ga jij je onderscheiden met je marketingstrategie?

Er bestaan diverse modellen die je kunt raadplegen. Binnen elke strategie zijn er verschillende sub-strategieën, ofwel lagen en niveaus. Denk aan je bedrijfsstrategie, productstrategie, inkoopstrategie, personeelsstrategie, IT-strategie, en meer – allen kunnen van invloed zijn op je overkoepelende strategie. Het draait allemaal om het pad dat je kiest om je strategie te laten werken, dus alle betrokken partijen moeten meedoen.

Hoe wil jij gezien worden door jouw klanten?

Wil je de laagste prijs bieden, dan richt je je op kostenleiderschap. Je positioneert je product/dienst als de meest betaalbare op de markt en implementeert methoden om structuren, inkoop en uitvoering zo efficiënt mogelijk te maken, zonder concessies te doen aan kwaliteit en service. Je kunt je ook onderscheiden in de markt door middel van differentiatiestrategie. Hierbij focus je op innovatie, vernieuwing, en het opbouwen van een sterk merk. Met een focusstrategie maak je bewust de keuze om je te richten op een specifieke markt, niche of doelgroep, waarbij je kosten, kwaliteit, service, uniciteit, en vernieuwing combineert.

Bij het maken van je keuze kijk je naar de waarde van het resultaat. Wat wil je voor je klanten bereiken? Wil je laten zien dat je voortdurend verbetert? Of wil je inspelen op de behoeften en wensen van je klanten om langdurige relaties op te bouwen?

Wil je brainstormen en ontdekken waar jij voordeel mee kunt behalen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.