Tips
Alle sites zonder HTTPS worden als onveilig gemarkeerd

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Alle sites zonder HTTPS worden als onveilig gemarkeerd

Huibert Bijland 10 april 2024 1 minuut

Een website die niet is beveiligd met HTTPS zal in elke browser een ‘Niet-beveiligd’ waarschuwing tonen. Google heeft lang gewerkt aan het bevorderen van het gebruik van SSL-certificaten, omdat dit de veiligheid van het internet verbetert.

Negatieve invloed op de rangschikking in Google

Al enkele jaren is HTTPS een rankingfactor voor websites in de Google-zoekresultaten. Websites die geen HTTPS gebruiken, kunnen een negatieve invloed hebben op hun positie in de zoekresultaten.

Alle websites zonder HTTPS worden als onveilig gemarkeerd

Dit is al het geval sinds 2017 in Google Chrome, Safari en Firefox. Tegenwoordig markeren vrijwel alle browsers websites zonder HTTPS als onveilig.

Perspectief van Google (de gigant)

Google heeft aangekondigd dat vanaf januari 2017 websites in Chrome die gevoelige informatie verwerken zonder HTTPS als ‘Niet-beveiligd’ zal markeren. Google blijft het gebruik van SSL-certificaten promoten vanwege de voordelen voor een veiliger internet. Ze hebben ook HTTPS als rankingfactor geïntroduceerd in de zoekresultaten en zijn actief in het ontmoedigen van het gebruik van verouderde certificaten.

Chrome heeft momenteel een marktaandeel van 72,5%, en meer dan de helft van de desktop bezoeken via Chrome verloopt al via HTTPS. Andere browserfabrikanten, zoals Mozilla met Firefox, nemen deze richtlijnen en symbolen waarschijnlijk over (wat in het geval van Safari al is gebeurd).

Wat kunt u hieraan doen?

Installeer een SSL-certificaat (HTTPS) en zorg ervoor dat de website en de server hiermee overweg kunnen. De kosten hiervoor variëren afhankelijk van de provider en het huidige webhostingpakket. Voor elke website moeten de specifieke kosten worden beoordeeld.