Tips
Chatoplossing voor webshops en websites

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Chatoplossing voor webshops en websites

Huibert Bijland 10 april 2024 2 minuten

Wil je meer uit de bezoekers van je website of webshop halen? Het implementeren van een live chat biedt niet alleen directe ondersteuning aan je bezoekers, maar verandert ook hun perceptie. Je wordt gezien als betrouwbaar en laat zien dat klantenservice een prioriteit voor je is. Vaak hebben klanten nog enkele vragen voordat ze overgaan tot aankoop of het aanvragen van een offerte. Met live chat kunnen deze twijfels direct worden weggenomen, waardoor klanten sneller beslissingen kunnen nemen.

Timing is cruciaal

Het is belangrijk om goed na te denken over het moment waarop je de live chat zichtbaar wilt maken. Dit moment kan bepalen of een potentiële klant blijft of vertrekt. Als je de live chat op de homepage plaatst, is het bijvoorbeeld verstandig om deze pas na enkele seconden te laten verschijnen. Bezoekers willen niet direct bij binnenkomst gestoord worden door een pop-up. Na een paar seconden hebben ze zich al georiënteerd en besloten om langer op je website of webshop te blijven. Maak gebruik van deze gelegenheid om de live chat effectief in te zetten.

Meer omzet door opvolging

Met een doordachte live chatstrategie kun je niet alleen ondersteuning bieden, maar ook verkopen stimuleren. Door uitgebreid te chatten met klanten vergroot je je kansen, vooral als je vragen stelt over alternatieven en mogelijkheden. Dit biedt de mogelijkheid voor upselling wanneer klanten kijken naar minder kwalitatieve producten. Ook digitaal kun je je verkoopstrategieën toepassen, waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn.

Verschillende live chatopties

Hieronder hebben we een aantal live chatapplicaties voor je op een rijtje gezet. Wij maken meestal gebruik van Smartssup. Naast dat ze allemaal plug-and-play zijn, vinden we Smartssupp het snelst ingesteld. Bovendien zijn Smartssupp en LiveAgent beschikbaar in het Nederlands. Alle applicaties kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd via een plugin in WordPress.