Tips
Disclaimer op je website gebruiken

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Disclaimer op je website gebruiken

Huibert Bijland 4 mei 2024 1 minuut

Het gebruik van disclaimers op websites, webshops en platformen wordt steeds frequenter waargenomen. Maar wanneer zou je eigenlijk een disclaimer moeten gebruiken op je eigen website? En wat houdt een disclaimer precies in?

Een disclaimer biedt je bezoekers meer inzicht en informatie over jouw website, inclusief je content, auteursrechten en gebruikte afbeeldingen. Het stelt je ook in staat om duidelijk te maken dat je niet aansprakelijk bent voor de verstrekte informatie op de website, als eigenaar ervan. Kort gezegd, een disclaimer is een verklaring vanuit jouw perspectief over je website.

Wat zou je kunnen vermelden in zo’n disclaimer?

  • Je kunt aangeven dat alle teksten en afbeeldingen op de website eigendom zijn en door jou zijn geproduceerd, wat betekent dat er auteursrecht rust op het materiaal.
  • Je kunt vermelden dat de website altijd actueel is, of dat de inhoud tijdloos is, hoewel het mogelijk is dat sommige informatie tijdsgebonden is.
  • Je kunt aangeven dat adviezen en meningen gebaseerd zijn op ervaring en een eigen visie, en dat hier geen rechten aan kunnen worden ontleend.
  • Je kunt aangeven dat sommige berichten, informatiestromen of blogs mogelijk verkregen zijn via betalingen of andere transacties.

Hoewel het niet verplicht is om een disclaimer op je website te plaatsen, is het wel verplicht om een privacybeleid en algemene voorwaarden te hebben.