Tips
Je website laten maken of zelf aan de slag met Elementor

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Je website laten maken of zelf aan de slag met Elementor

Huibert Bijland 4 mei 2024 3 minuten

Elementor is een pagebuilder die zowel startende als ervaren ondernemers de mogelijkheid biedt om zelf een website te ontwerpen, ontwikkelen en lanceren. Met zijn intuïtieve Drag & Drop live editor kun je tegenwoordig zonder enige kennis van code jouw website volledig naar wens opbouwen. Elementor biedt diverse standaard templates en canvassen om snel aan de slag te gaan. In tegenstelling tot een op maat gemaakte website worden hierbij enkele cruciale stappen overgeslagen. Terwijl je bij een op maat gemaakte website kiest voor een unieke indeling en structuur, richten wij ons bij het ontwikkelen van zo’n website op de klantreis van jouw doelgroep, jouw brand manual, gewenste functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid van zowel de front-end als de back-end van de website. Het onderscheid ligt voornamelijk tussen standaard, mooi en functioneel enerzijds, en uniek, specifiek en gericht op conversie anderzijds.

Wat zijn jouw doelen met een website?

Niet elke startende ondernemer beschikt over het budget om een op maat gemaakte website te laten ontwikkelen met strategie, wireframes, design, front-end development, back-end development en extra functionaliteiten. Het is essentieel om je doelstellingen duidelijk te hebben. Dient jouw website als leadgenerator, klantenmagneet, informatieve pagina of visitekaartje dat vertelt wie je bent en wat je doet? Als je laagdrempelig wilt beginnen, kun je nog steeds een professionele stap zetten door je website te laten maken door een professional die binnen jouw budget toch een op maat gemaakte website kan ontwikkelen. Als zelfs dat te prijzig is, biedt Elementor een goede optie: basisfunctionaliteiten binnen standaarden die voldoen aan jouw eisen, maar toch uitgebreid genoeg zijn.

Zelf aan de slag met je website

Elementor biedt een breed scala aan tutorials en standaard templates om snel aan de slag te gaan. Je kunt zelfs je hosting daar regelen om gemakkelijk en snel online te zijn. Hoewel wij ook hosting voor jou kunnen regelen, is het handig om alles onder één dak te hebben. We kiezen Elementor als voorbeeld omdat we zelf ontwikkelen in WordPress, een open-source CMS waar we veel kennis van hebben. Als je vastloopt of vragen hebt, kunnen wij je adviseren en begeleiden, en bij problemen of fouten kunnen we je perfect ondersteunen.

Wat zijn je andere opties?

Als ondernemer kijk je verder dan het eerste advies. Dat is waarom je zelfstandig bent, om je eigen keuzes te maken en je eigen weg te vinden. Je kiest wat het beste bij je past. Hoewel wij voorstander zijn van op maat gemaakte ontwikkeling om verschillende redenen, willen we je ook graag informeren over andere mogelijkheden voor je eerste website. Elementor is daar een voorbeeld van, een pagebuilder waarmee je zonder enige codekennis een mooie website kunt maken. Er zijn ook andere websitebuilders die dit mogelijk maken, zoals Weebly. Hiermee kun je je eigen website maken zonder te coderen, met de mogelijkheid om te kiezen uit standaard templates en ontwerpen waarop je je eigen inhoud kunt toevoegen. Ook hierbij kunnen wij adviseren en begeleiden. Een nadeel, naar onze mening, is dat deze platformen niet volledig geoptimaliseerd kunnen worden voor SEO als je daarop wilt inzetten.