Website
Cache op de website

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Cache op de website

Huibert Bijland 10 april 2024 1 minuut

Je hebt iets gewijzigd op de website, maar de klant merkt deze veranderingen niet op zijn eigen computer op. Zelfs als je de klant adviseert om op de toetscombinatie [F5] te drukken, lijkt dit niet te helpen.

Wat kun je doen om dit probleem op te lossen?

  • Probeer eerst op [CTRL] + [F5] te drukken. Hiermee wordt de pagina opnieuw geladen zonder gebruik te maken van de browsercache.
  • Als dit niet werkt, kun je proberen op [CTRL] + [SHIFT] + [R] te drukken. Deze toetsencombinatie zorgt voor hetzelfde resultaat, maar kan op sommige systemen effectiever zijn.
  • Als deze opties nog steeds geen verandering brengen, kun je overwegen om het cachegeheugen te legen. Dit kun je eenvoudig doen door op [CTRL] + [SHIFT] + [DEL] te drukken. Vervolgens vink je alleen ‘cache’, ‘tijdelijke bestanden’ of ‘buffer’ aan en klik je op ‘verwijderen’. Daarna kun je de pagina opnieuw openen.

Wat is cache?

Cache is een opslagplaats waar veelgebruikte gegevens tijdelijk worden bewaard om snellere toegang mogelijk te maken. Op een computer komen deze gegevens overeen met de tijdelijke internetbestanden. Het is verstandig om af en toe je cachegeheugen te legen om problemen zoals deze te voorkomen.