Wordpress
Starten met een WordPress-website: Maatwerkthema’s en de kracht van de Gutenberg-editor

Warning: Undefined array key "HTTP_REFERER" in /home/u82654p77423/domains/onlinepakketten.nl/public_html/wp-content/themes/onlinepakketten/single.php on line 49
Meer blogs

Starten met een WordPress-website: Maatwerkthema’s en de kracht van de Gutenberg-editor

Huibert Bijland 24 juni 2023 2 minuten

WordPress is een populair contentmanagementsysteem dat het starten van een website eenvoudig en toegankelijk maakt. Met zijn flexibiliteit en uitgebreide functies biedt WordPress verschillende manieren om een website te bouwen. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van maatwerkthema’s en de kracht van de Gutenberg-editor, terwijl we enkele bekende frameworks zoals Elementor en Divi verkennen.

Waarom kiezen voor maatwerkthema’s?

Wanneer je begint met het bouwen van een WordPress-website, kom je verschillende opties tegen, waaronder voorgemaakte thema’s en maatwerkthema’s. Het gebruik van een maatwerkthema biedt talloze voordelen, zoals een uniek ontwerp dat perfect aansluit op jouw merkidentiteit, betere prestaties en schaalbaarheid, en volledige controle over de functionaliteit en lay-out van je website.

Gutenberg-editor: een revolutie in contentcreatie

De Gutenberg-editor is geïntroduceerd in WordPress 5.0 en heeft de manier waarop content wordt gecreëerd en beheerd ingrijpend veranderd. Met Gutenberg kun je content opbouwen met behulp van blokken, die tekst, afbeeldingen, video’s, galerijen en nog veel meer kunnen bevatten. Het biedt een intuïtieve interface waarmee zelfs beginners gemakkelijk professioneel ogende pagina’s kunnen maken.

Verkenning van bekende frameworks

Naast maatwerkthema’s biedt WordPress ook verschillende frameworks die je kunnen helpen bij het bouwen van je website. Elementor en Divi zijn twee van de meest populaire frameworks die visuele drag-and-drop functionaliteit bieden, waardoor je de mogelijkheid hebt om pagina’s te maken zonder enige codering. Deze frameworks zijn handig voor gebruikers die snel een website willen opzetten met minimale technische kennis.

Voordelen van custom theme’s en de Gutenberg-editor

Hoewel frameworks zoals Elementor en Divi handige tools kunnen zijn, hebben ze beperkingen als het gaat om maatwerk en flexibiliteit. Met maatwerkthema’s kun je volledige controle krijgen over elk aspect van je website, inclusief het ontwerp en de functionaliteit. Bovendien werken maatwerkthema’s naadloos samen met de Gutenberg-editor, waardoor je content op een gestroomlijnde en flexibele manier kunt maken en bewerken.

Conclusie

Het starten van een WordPress-website biedt eindeloze mogelijkheden, en het kiezen van de juiste aanpak is essentieel voor het succes van je online aanwezigheid. Terwijl frameworks zoals Elementor en Divi een snelle en gemakkelijke manier bieden om een website te bouwen, kunnen maatwerkthema’s en de Gutenberg-editor een diepere mate van flexibiliteit en controle bieden. Door te kiezen voor maatwerkthema’s en de Gutenberg-editor kun je een unieke, professionele en gebruiksvriendelijke website creëren die perfect aansluit op je behoeften en doelstellingen.